Warsztaty dla przyszłych producentów serów zagrodowych – jak produkować, aby dobrze sprzedawać sery
Oferujemy zorganizowanie warsztatów dla osób pragnących zająć się serowarstwem zagrodowym jako uzupełnieniem działalności agroturystycznej, rolniczej czy restauratorskiej. Dzięki organizowanym przez nas zajęciom wiele osób i firm wzbogaciło swoją ofertę kulinarną.
Podczas warsztatów uczymy:
- technologii serowarskiej, która zapewnia udaną produkcję większych ilości serów,
- zdradzamy metody produkcji optymalizujące koszty przy zapewnieniu najwyższej jakości. Informujemy o różnych możliwościach prowadzenia działalności gospodarczej w dziedzinie serowarstwa.
- Wykonujemy przykładowe sery na życzenie zamawiającego organizację warsztatów, zależnie od profilu przyszłej działalności, warunków przechowywania i możliwości dystrybucji produkowanych wyrobów serowarskich.
- Prezentujemy dobre praktyki biznesowe i przykłady udanych jakościowo serów.
Uczestnicy odbywają jednodniowe, 7 godzinne warsztaty w domu podcieniowym lub w innym, wybranym miejscu. Zapewniamy posiłek, certyfikaty i materiały szkoleniowe.
Cena zależna od zakresu merytorycznego i liczebności grupy (od 5 do 15 osób) 400-600 zł od osoby.